Translate

Friday, August 23, 2024

Vision Quest 2025


Ultron resmi olarak Vision Quest'e geri dönecek. James Spader'ın karakter için yeniden seslendirme yapması bekleniyor. Dizinin hazırlıkları 2025 yılında başlayacak.

Star Wars A New Hope Ojibwe

 

Yeni Bir Umut

Star Wars'ın yeni dizisi Acolyte, duyarcı ve eşcinsel yönelimli karakterleri öne çıkardığı gerekçesiyle Star Wars hayranlarından tepki görünce apar topar yayından kaldırılmıştı. 

Ancak, klasik Star Wars filmleri, Yıldız Savaşları efsanesini sadece uzak galaksilere değil, dünyanın en ücra gruplarına kadar götürüyor.

Şimdilerde Star Wars filmlerini Kızılderili dillerinde bile seyretmek mümkün, Hatta anımsarsanız Avengers'ın bile bir Kızılderili dilinde dublajı yapılmıştı.

Ojibwe Kabilesi
İşte, Star Wars'ın ilk çıkan filmi A New Hope (Yeni Bir Umut) Kanada ve ABD'de yaşayan Ojibwe yerlilerinin dilinde dublajlı olarak izleyiciyle buluşacak. 

Thursday, August 22, 2024

Moon Knight Season 2


Baş rolünde Oscar Isaac'ın oynadığı MCU dizisi Moon Knight'in İkinci Sezonunun yapım aşamasında olduğu açıklandı.

Sunday, August 18, 2024

Repose en paix Alain Delon

Alain Delon Jül Sezar'ı oynamıştı.


Ünlü Fransız oyuncu Alain Delon'un vefat haberi bugün çocukları tarafından duyuruldu. Kendisi pek çok kült filmde karşımıza çıkmış olsa da, bir çizgi roman uyarlaması olan Asterix Olimpiyat Oyunlarında filminde Roma lideri ve komutanı Jül Sezar'ı canlandırmıştı. Bir başka çarpıcı nokta da Akain Delon'un ölümünün Paris Olimpiyat Oyunlarından tam bir hafta sonra gerçekleşmiş olması. Huzur içinde yatsın.

Thursday, August 8, 2024

Truman Capote, Retour à Garden City

 


Ünlü Amerikalı yazar Truman Capote'nin bir cinayet davasına müdahil olmasının konu alındığı 2005 yapımı Capote filmini belki hatırlarsınız. Truman Capote'yi, Açlık Oyunlarının çekimleri sırasında on sene önce vefat eden Philip Seymour-Hoffman ve Harper Lee'yi de Speed ve Miss Congeniality filmlerinden tanıdığımız Sandra Bullock oynamıştı. Xavier Betaucourt'un yazıp Nadar'ın çizdiği Retour à Garden City (Garden City'e Dönüş) isimli bir frankofon çizgi roman da işte bu filmin öyküsünden yola çıkan bir çalışma olmuş

Tuesday, August 6, 2024

Tintin nouvel album

Tenten'in pek çok resmi macerası kadar pek çok da resmi hors-serie, yani resmi maceraların dışında yan yayınları da mevcut. Bunun yanı sıra Tenten maceralarından esinlenen lisanslı ya da korsan albümler de mevcut. Tenten ile ilgili bir duyum aldım ancak ne derece doğru bilemiyorum. 

Bildiğiniz üzere Asterix ve Lucky Luke, nam-ı diğer Red Kit'in yeni maceraları asıl yazar ve çizerleri vefat ettikten sonra yayınlanmaya devam ediyor. İşte Tenten'in de 2027 Mart'ın da mevcut seriye ek olarak yeni bir albümü çıkacağı iddia ediliyor ama henüz doğrulanmış bir bilgi yok, yalnızca bir duyum var. Bekleyip göreceğiz.