Translate

Sunday, May 1, 2022

Tenten'li Bir Hiciv Albümü

Kayıtsız Eleman blogunda yeni bir aya başlarken çizgi roman severlere tam da bugüne vesile olduğu üzere bir Tenten uyarlama çizgi romanından bahsetmek istiyorum. Tenten hayranlarının bildiği üzere, Casterman'dan çıkan tüm Tenten maceraları Hergé'nin elinden çıkmadır ama Tenten'in yayınlanmış tüm maceraları Hergé'nin elinden çıkmamıştır. Hergé 980'li yılların başında Alph-Art macerasını çizerken vefat etmiş ve yarım kalan macerası Yves Rodier tarafından 1986'da tamamlanmıştır. 

Alph-art'ın yayınlanmasından üç yıl kadar sonra, İngiltere'de İngilizce olarak 'Tintin Breaking Free' adıyla anarşik hiciv niteliğinde bir macera albümü de yayınlanmıştır. Bu, orijinal Tenten'lere yalnızca ismen benzemektedir. Bu macera albümünde Tenten, İngiltere'nin işçi sınıfından gelme, dükkanlardan hırsızlık yaptığı için sabıkalı olan genç bir adamdır. Diğer pek çok Tenten serisi karaterinin de uyarlanmış olarak göründüğü çizgi romanda Kaptan Haddock da Kaptan olarak anılmakta ve Tenten'in eniştesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Tenten aylaklık etmek yerine daha düzgün görünümlü bir işe eniştesinin yanına bir inşaat şantiyesine çalışmaya girer ve olaylar böyle başlar.

No comments:

Post a Comment