Translate

Saturday, July 1, 2023

Indiana Jones Trivia

 

Dile kolay 42 yıl; 1981-2023


Indiana Jones serisinin 5. filmi yine Harrison Ford ile vizyona girdi, bu vesileyle ben de sizinle Indiana Jones ile ilgili ufak bir yan bilgi paylaşmak istedim.

50 yıl önce, 1973 yılında George Lucas tarafından üzerinde çalışılmaya başlanan Indiana Jones öyküsü, ilk kez 1981 yılında, 42 yıl önce vizyona girmişti, ancak Lucas'ın başta rol için düşündüğü aktör Harrison Ford değildi. 

Dall-e ile oluşturuldu

Evet, doğru okudunuz. George Lucas, bu rol için Han Solo'yu değil, pos bıyıklı özel dedektif Magnum, en son Harry Potter'da karşımıza çıkan Alan Rickman'ın canlandırdığı zalim sürü sahibine karşı duran aykırı kovboy Matthew Quigley ve en son Blue Bloods dizisi ile ekranlarda uzun bir süre Frank Reagan rolüyle boy gösteren Tom Selleck'i düşünmüş. Tom Selleck, 1981 Raiders of The Lost Ark, Kayık Ahit Sandığı senaryosunu okumuş ama başka bir kontratı olduğu için rolü reddetmek zorunda kalmış. Tom Selleck'in bu rolde nasıl görüneceğini OpenAI, Dall-e'ye sordum ve yukarıdaki sonucu aldım.

Her neyse, yine de 80 yaşındaki aktör Harrison Ford, yine de bu rolü ustalıkla canlandırabildiğini göstermekte ve Han Solo gerçekten de Indiana Jones rolüne çok iyi oturmuş, değil mi?

No comments:

Post a Comment